sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Islan kuvia ja muita kuulumisia

Muutama tuore otos Islasta leikkimässä Xenan ja Riffin kanssa. Lunta on tullut mukavasti ja koirathan ovat olleet siitä aivan innoissaan. Kulunut viikonloppu meni mielenkiintoisissa merkeissä kun talossa oli yhtä aikaa peräti seitsemän koiraa kahdesta eri rodusta, uroksia ja narttuja, pentuja ja veteraaneja ja yhdellä nartulla juoksu, tosin ohimenossa. Kaikki meni hyvin ja hyvin tulivat juttuun, ja mitäpä sitä koirat pienistä välittäisivätkään kun on pää ns. harteillaan.



Islalla ja Iitalla on vain päivä ikäeroa, joten niilläkin klikkasi heti hyvin yhteen. Kaksikolla oli myös hyvät leikit keskenään, mutta valitettavasti en ole saanut siirrettyä kännykästä kuvia koneelle. Isla on myös tutustunut lampaisiin ja käynyt hakutreeneissä. Kiitos treeniporukalle!

Tiistaina 23.11. Snowtime´s S-pentue täyttää 6 vuotta, onnea :)!

Aussiekasvattini Tane on valittu mukaan rodun kotimaan neurologian tutkimusryhmän EIC-tutkimukseen. Tutkijoiden ja ASHGI:n presidentin mukaan aussieiden EIC poikennee esim. labrarodeilta tavattavasta ja siksipä ainakaan vielä labradoreille kehitetty geenitesti ei ole aussieille suositeltu,ja siksi asiaa myös aussieilla tutkitaan jenkeissä parasta aikaa. Tutkimusprojektia ei käynnistetä vain muutaman yksittäisen koiran vuoksi, joten oletus on että EIC:tä on aussieilla tavattu jonkin verran. Tutkijoiden mukaan oireenkuva voi myös eri roduilla poiketa keskenään. Kiitän lämpimästi Tanen omistajia yhteistyöstä. Nämä kuluneet reilut puolitoista vuotta asian parissa ovat olleet pitkiä kuukausia, alkaen Tanen ollessa noin puolen vuoden ikäinen, mutta ovat myös sitä kasvattajan arkea iloineen ja suruineen. Toivomme työrauhaa asian selvittämiseksi, mutta toki kerron henkilökohtaisesti mielelläni lisää siitä kiinnostuneille. ASHGI:n presindentiltä saadun jalostussuosituksen olenkin kirjoittanut jo tuonne aiempaan päivitykseen.