lauantai 2. lokakuuta 2010

syksyn päivityksiä

Päivitellään tämän otsikon alle syksyn kuulumisia..

Tämänvuotinen "kisa- ja treenikautemme" katkesi aikaisin jo elokuussa ohjaajan jouduttua tapaturmaan. Koirat olivat siksi elo-syyskuun aikana ihan pidemmän jakson hoidossa. Kiitos vanhemmilleni, sisarelleni ja Eilalle myös hoitoavusta, joka järjestyi tunnin varoitusajalla. Olette kullan arvoisia! Kiitos myös puolisolle kaikenlaisesta kuskaamisesta. Nyt toipilaana päivien aktiviteettihetket ovat menneet ulkoillessa ensin vain lyhyitä jaksoja. Myöhemmin koirien kanssa esim. jälkeä tai paimennusta, myös rauhalliset sieniretket tai tokoliikkeet soveltuvin osin on sisältyneet päiviin. Leikkiseuraakin koirilla on myös aina silloin tällöin ollut.

Elokuussa eläinlääkärimme teki eläinsuojelutarkastuksen, jonka tulos on mukava julkistaa: tarkastuksessa tavattiin 5 koiraa (3 japsia ja 2 aussieta) sekä 12 lammasta, tarkastuksessa ei havaittu mitään epäkohtia tai huomautettavaa eli kaikki tilat, eläimet ja puitteet ovat kuten kuuluukin :)

Syksyn aikana kasvattejamme on ahkeroinut treeni- ja kisarintamalla. Siiri ja aussieneiti Riesu (S. Deep South) ovat suorastaan loistaneet agility- ja toko-kisoissa. Agilityssä kaksikko nousi nopeasti jo kolmosluokkaan ja agilityvalio-kellokin lähti tikittämään nollavoiton myötä. Kaksikko on saavuttanut myös lukuisia nollatuloksia 3-luokasta ja siten esimerkiksi SM-karsintanollat kasaan. Toko:ssa Siiri ja Riesu saavuttivat tuloksia AVO-luokasta, aivan loistavaa!! Koko muukin D-pentue on jatkanut treenejä eri lajeissa kuten haussa, paimennuksessa, tokossa jne. ja edistyneet. Kasvattaja on ylpeä, kiittää ja kumartaa!

Tintti-japsi (S. Tsuru Ran) sai läpi agilityn tasokokeen, onnea ja kiitos Taina! I-pentueemme pennut ovat kaikki lähteneet hyvin tutustumaan maailmaan, olleet reippaita eläinlääkärissä jne. ja muutenkin tuntuisi että näillä pennuillaan on japanilaisen japsin elämänasenne - kuten vanhemmillaan - eli elämä on laiffii, ihmiset on kivoja ja asioita ei tarvitse turhia stressata.

Mellille (S. Shinju) syntyi 31.8. japsipentue Saarnion kenneliin, paljon onnea Soile!