torstai 28. lokakuuta 2010

viikon kuulumisia

Kirjoittaminen on edelleen hidasta, mutta muutama rivi viikon kuulumisista.. Luka-japsi (alla) on ollut kylässä, mukava juttu.

Pässit ovat viettäneet vielä päiviä ulkona ja illaksi ne on otettu sisään lampolaan. Xenasta on tässä suuri apu, se osaa kuljettaa koko lauman nätisti kaukaakin pellolta takaisin lampolaan. Lähetämme Xenan pellon reunasta, ja se lähtee ajamaan rauhallisesti kävellen ja kasaten, kuljettaen päkättejä määrätietoisesti eteenpäin. Sitten olemme menneet vain odottamaan lampolan ovelle, Xena on hetken päästä kävelyttänyt koko poppoon nätissä ryhmässä ja rauhalliseen tahtiin sisälle. Hieno, taitava koira!

Maanantaina toko-treeneissä aussiet ja Iita. Hieman kömpelösti palkkaaminen sujuu, mutta kiitos Arjalle hyvistä vinkeistä. Harukin päässee pian mukaan, sen juoksu alkaa olla ohi.

Kuluneen kesän ja syksyn ajan olen seurannut "koiramaailmaa"  ihan vain sivusta ja välillä on noussut mieleen hämmästys. Toivoisin, että asialliset tavat ja toisten kunnioittaminen pysyisivät tässä koiraharrastuksessakin mukana, vaikka kuinka tunteita herättävistä asioista olisikin joskus kyse. Näin japanilaisen kulttuurin ystävänä  joskus vain hämmästyttää suomalaiset tavat.